Auto exporteren

Wilt u uw auto uitvoeren/exporteren naar het buitenland? Omdat u bijvoorbeeld naar het buitenland gaat verhuizen, dan kunnen wij dat voor u uit de handen nemen.

Wij verzorgen het exporteren van uw auto van A tot Z. U kunt er bij ons van op aangaan dat uw auto ongedeerd en even netjes aan zal komen op uw aangewezen eindbestemming.

 

Voor het uitvoeren/exporteren van uw auto zorgen wij in nauwe samenwerking met de RWD de onderstaande documenten
  • Het aanmelden van uw auto bij RDW voor de export
  • Het verstrekken van een nieuw kentekenbewijs deel 2
  • Het verstrekken van uitvoerkentekenplaten
  • Auto-exportverzekeringen (Groene Kaart verzekering) met een geldigheid van 14 dagen
export
Tarieven

Auto exporteren met exportverzekering:            130 euro (incl. btw)
Auto exporteren zonder exportverzekering:       30 euro (incl. btw)

 

Wilt u dit liever laten doen met de zekerheid dat alles goed gaat, dan bent u bij ons op het juiste adres. Wij nemen u dit graag uit handen. Hierdoor heeft u geen tijds verlies in uw werk/sociale leven.

 

 

Besluit u toch om zelf uw auto te exporteren?
  • Op het moment dat uw zelf besluit zelf uw auto te exporteren dan komt ook hierbij aardig wat werk te pas. Als u uw auto met Nederlands kenteken wilt uitvoeren, moet u de registratie van de auto bij RDW beëindigen. Dit is belangrijk omdat na de beëindiging van de registratie bij RDW, bent u niet meer aansprakelijk voor de auto en stoppen alle voertuig verplichtingen. U beëindigd de registratie op het moment dat u uw auto aanmeld voor export.
  • Ook moet u een nieuw kenteken bewijs deel 2 hebben. Dit kenteken bewijs kunt u ook aanvragen bij RDW. Op het moment dat u een kenteken bewijs deel 2 hebt, dan mag u nog 14 dagen met deze auto rijden. Dit is tevens ook de tijd dat wij of u hebben om uw auto te transporteren. Op het moment dat u binnen deze 14 dagen op de openbare weg te vinden bent moet uw auto APK gekeurd zijn, is dit niet het geval dan mag u niet de openbare weg op. Ook moet het bestaande kenteken met onuitwisbare cijfers/letter op witte platen zetten.
  • Uitvoering kentekenplaten. Voor de uitvoerkentekenplaten moet u het kentekenbewijs en het kentekenbewijs deel 2 bij u hebben.