Auto importeren

Wist u dat wij ook auto’s importeren? Zelfs de meest speciale auto’s kunnen wij voor u invoeren. Denk dan bijvoorbeeld aan uw droomauto die u altijd al had willen hebben, maar die te koop staat in het buitenland, hiervoor hebben wij een oplossing voor u!

Om onze klanten een enorm pak werk en hoofdpijn te ontnemen, kunnen wij voor u alles regelen omtrent uw nieuwe auto die u wilt gaan invoeren. Hierdoor heeft u totaal geen omkijken naar het transporteren, invoeren, keuren en het op naam zetten van uw auto.
Over het algemeen duurt het invoeren van een auto gemiddeld 2 tot 4 weken. In deze 2 tot 4 weken word voor u alles geregeld en word uw auto rijklaar gemaakt met Nederlandse kentekenplaten.

Bij het importeren van auto’s uit het buitenland komt natuurlijk heel wat bij kijken. Hier gaat veel tijd in zitten. In de meeste gevallen is dit een goedkopere manier om een nieuwe of tweedehandse bolide te kunnen rijden.

kosten-auto-importeren-791x400-1-1
Bij het importeren van een auto moet u rekening houden met de volgende verplichtingen:
 • Transport, Uw auto zal natuurlijk ook naar Nederland moeten komen, dit kan in de kosten verschillen. Dit ligt aan waar de auto vandaan moet komen, of deze kan en mag rijden, of deze uit Europa komt of buiten Europa vandaan komt, of de auto op een vrachtwagen vervoerd moet worden of misschien wel met de boot. Als deze factoren spelen een rol in hoe duur de transport van uw nieuwe bolide zal gaan kosten.
 • BPM berekenen oftewel Belasting van Personenauto’s en Motorrijtuigen. Hoeveel BPM je betaald verschilt, dit ligt aan het soort auto dat u koopt of importeert.
  Bij het berekenen van het BPM bedrag wordt uitgegaan van de cataloguswaarde (Nieuw waarde) van uw nieuwe auto. Of uw auto nieuw of tweedehands is maakt voor deze berekening in dit geval niet uit.De BPM kunt u zien als aanschafbelasting, de hoogte van de BPM ligt aan de hoeveelheid fijnstof dat uw auto uitstoot. Dus hoe meer de auto uit zal stoten, hoe hoger de BPM zal worden.
  Als u bijvoorbeeld een diesel auto heeft gekocht, dan zal u te maken krijgen met een diesel toeslag. Maar als u daar in tegen een volledig elektrische auto aanschaft, dan betaald u tot en met 2020 geen BPM
 • RWD keuring
  Omdat uw auto ‘nieuw’ is in Nederland zal uw auto gecontroleerd moeten worden door de RWD. De RWD zal uw auto nakijken en keuren volgens de Nederlandse eisen.
  De kosten hiervoor ligt rond de 100euro.
  Ook word hier direct uw kenteken aangevraagd. Dit kan 5 tot 7 werkdagen duren.
 • Na de keuring van uw nieuwe of tweedehandse auto, moet de auto naar de douane.
  Hier komt de eerdere berekende BPM om de hoek kijken. Als dit gebeurd is kan u, met uw 1 daags kenteken naar huis rijden en hem voor uw deur op de oprit parkeren.
  LET OP!!
  Rijdt niet langer met deze kenteken dan waarvoor ze bedoeld zijn. Het is in Nederland namelijk verboden om als Nederlander te rijden in een auto met buitenlandse kenteken. Tenzij u in het buitenland staat ingeschreven (Duitsland, België, etc)


Wilt u zelf tijd besparen omdat u bijvoorbeeld enorm druk bent met uw werk, hobby’s of gewoon weg geen tijd ervoor over hebt? Dan willen wij graag deze lastenpost uit uw handen nemen. Alles word dan door ons geregeld, van het ophalen van uw auto tot het rijklaar maken.